Balásy Emese

Végzett lakberendező vagyok (2004. óta), rajztanári diplomával és pszichológiai végzettséggel. 9 szakmában töltött év után lakberendezői mesterfokozatomat 2013-ban szereztem meg. Az egyéni felkéréseim mellett a Cliff Konyhabútor szaktanácsadójaként, a Család-barát Magazin és a TV2 Babavilág szakértőjeként is ténykedem.

Mi a legfőbb motivációm, mint lakberendező? Hogy lássam az ügyfeleimen, hogy ráéreztem a vágyaikra, az elképzeléseikre. Amikor bemutatom a készülő rajzokat, 3D terveket, vagy végigsétálok valakivel az együttgondolkodás, tervezés végén a kész lakáson és látom rajta az “Ez az!” kifejezést, akkor tudom, hogy sikerült. És újult szenvedéllyel kezdem a következő munkát – már 10 éve. Semmivel sem összehasonlítható érzés, mikor megtalálom a legjobb megoldásokat – úgy, és amennyiért elképzeltük! Legyen az bármilyen stílusú berendezés!

1980-ban végeztem a Budapesti Műszaki Egyetemen, építészmérnöki karon. 1991-ig államigazgatási dolgozóként, többek között Szentendre város főépítészeként is dolgoztam. 1993-ig Németországban, Makovecz Imre tervei alapján készült Naturata üzletház kivitelezését irányítottam, Uberlingen városában. Ezt követően az Akác Kft.-ben tervezőként és építésvezetőként, majd 2000-től saját cégemben, a Benkovich Bt-ben önállóan tevékenykedtem. Balásy Emese, és én több, mint 10 éve dolgozunk együtt az Ahogy Tetszik Lakberendezési Stúdióban.
Legkedvesebb munkáim azok, ahol már a tervezéstől, az első vonalaktól együtt tudunk dolgozni, és egy kívül-belül harmónikus végeredményt kapunk.

Benkovich Attila