Polgári otthon a soproni várban

Szép környezetben levő, csodálatos történetű házban levő otthon berendezésére kértek fel. A házigazda a gyerekek kirepülése után keresett egy kisebb lakást a Várban. Az előző lakás bútorait teljesen fel kellett használni a tervezés során olyan módon, hogy méltó helyre kerülhessenek, kompromisszumok nélkül.

A Megbízó jó izlésű, és kiforrott elképzelésekkel rendelkezett, így gyorsan és hatékonyan ment a munka. Kisebb bontási és gépészeti átalakítások után a fürdőszoba kialakításával kezdtük. Az új burkolatok mellett a kádat is elforgattuk, helyet csinálva igy a gyönyörű mosdónak és a mosógépnek, ami addig a kamrába volt bekötve. Ezek után csodaszép és igényes pasztell burkolatot választottunk óarany csillogással, amihez remekül illeszkedik az antik tükör, valamint a szépen háttérbe húzódó falikar.

A konyhában a bútor frontján végeztünk apró simításokat /fogantyú csere stb/, és megszabadultunk egy alsó elemtől. Ezek után remekül elfért az étkező, ami felett új falburkolatot választottunk. A bútor jellegébe szépen belesimulnak a házigazda stílusos edényei és dísztárgyai.

A hálószobában az ágy és az éjjeliszekrény mellett helyet kapott egy pici dolgozósarok és a Megbízónak oly fontos harmóniuma is. Itt a gardrób szekrényeket kellett cserélni és módosítani a fenti igények teljesítése érdekében.

A nappaliban a gyönyörű bieder társalgó és szalongarnitúrát csodálatosan egészíti ki a könyvtár. A két óriás polc, és a meghitt olvasó szalon helyet biztosított a gyűjteménynek.

Az étkezőben helyet kellett adni egy nagy, nyolcszemélyes asztalnak, a hozzá tartozó székekkel együtt és a tálalónak is. Itt ennek érdekében át kellett helyezni a fűtőtestet.. A szép tükör és a falikarok adják meg ennek a helységnek a hangulatát, ahol alkalmanként akár tíz családtag is kényelmesen étkezhet.

A lakás olíva alaptónusú festést kapott, ami szépen egészíti ki a selyemfényű fehér nyílászárókat és holkereket. A függönyöket átalakítás után remekül fel udtuk használni, hisz mind színűkkel, mind stílusukkal szépen öltöztetik ezt a szép, meleg hangulatú otthont.

Emese nagyon jól bánt a színekkel. Kreatív és empatikus lakberendező – mielőtt kimondtam a kívánságaimat, már magától javasolta is. Meglepően gyorsan ráérzett arra, hogy mit szeretnék.”B. Erzsébet