Muvész klub Szentendrén

Egy régi, szentendrei étterem alatt lévő pincehelyiség felújításának megtervezésére, vendéglátóhellyé alakítására szólt a megbízásunk.


A lépcső mellett egy ruhatár elhelyezését kérte a tulajdonos úgy, hogy minél kevesebb helyet vegyen el a térből. Ezért javasoltuk ezt a körkörös építményt, amely látványelem is egyben, íves kiadóablakkal, falfülkével díszítve.

Maga a bárpult is különleges terméskővel burkolatával, melyet világító üvegablakok díszítenek. Különlegesen szép a bár mögötti szabálytalan terméskő fal, melynek rusztikusságát reflektorvilágítással emeltünk ki.

Maga a kőfal a vakolat visszabontása után bukkant elő és vízüveggel tették plasztikusabbá. A berendezéssel a 20-as, 30-as éveket szerettük volna visszaidézni, egyedileg gyártattuk le hozzá a kanapékat, puffokat, asztalokat különböző hangulatú boxokra, részekre osztva az L-alakú belső teret.

Igyekeztünk különleges régiségeket is becsempészni az enteriőrbe, mint például a régi bőröndre szerelt üveglapból készült asztal (az üveglap alá régi fotográfiákat csúsztattunk) vagy a varrógépállványra helyezett ósdi rádió.

A falakat, hogy melegebbnek tűnjön a hűvös és sötét pince kellemes sárgára festettük, szenvedélyes bordóval kiegészítve és sejtelmesebbé téve a hangulatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.